KDY OČEKÁVAT ROZHODNUTÍ ?

24.03.2013 13:05

20.únor 2013

Ministr Tomáš Chalupa: Při posuzování stanovování území pro vyhledávání a průzkum břidlicového plynu bude ochrana životního prostředí na prvním místě.

 

(www.mzp.cz) Vláda považuje za hlavní veřejný zájem při rozhodování o stanovení průzkumného území pro vyhledávání a průzkum nekonvenčních zdrojů zemního plynu ochranu životního prostředí.

Ministerstvo životního prostředí do 31. srpna 2013 předloží vládě informaci o dopadech technologií průzkumu a těžby nekonvenčních zdrojů zemního plynu s využitím zahraničních zkušeností. Dále ministerstvo předloží návrhy na úpravu Státní politiky životního prostředí, zejména z hlediska vymezení veřejného zájmu.

Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu a Českým báňským úřadem připraví analýzu platné právní úpravy stanovování průzkumných území, průzkumu a těžby nekonvenčních zdrojů zemního plynu a do 31. října 2013 předloží vládě návrhy na její změnu tak, aby právní úprava reflektovala aktuálně používané technologie průzkumu a těžby a jejich vliv na životní prostředí.